Meliana ha sigut tradicionalment un poble molt vinculat a l’horta que l’envolta i que li genera molta activitat econòmica. Ja a la edat mitjana i durant segles, Meliana marcava la frontera nord de l’Horta de València abans que s’ampliara la Real Séquia de Montcada.

Meliana va ser pionera a la comarca amb la celebració d’una fira agrícola i comercial, FIMEL, que ja porta 17 edicions amb un èxit més que notable, però ha sigut en els últims dos anys quan ha redoblat esforços a l’hora de posar en valor la seua horta.

Primer varen llançar una marca, productes de l’horta de Meliana, que uneix, baix un preciós logotip representatiu del mosaic Nolla, als productors agrícoles i ramaders dels municipi. A aquesta marca es poden adherir, entre d’altres, el restaurants locals que conformen una oferta gastronòmica extraordinària, que, per cert, te la seua pròpia campanya de promoció també vinculada a l’horta; Meliana bon lloc.

HORTAPORTADA

Poc després de la marca de qualitat, l’ajuntament va posar en marxa el projecte d’Horts Socials, per al que han recuperat una parcel·la d’horta abandonada durant dècades. I ara ha arribat l’hora del mercat artesanal i de proximitat que es farà a Roca, un nucli urbà de Meliana situat enmig de l’horta amb estació de tren de rodalies.

Aquest mercat vol ampliar les oportunitats de venda als llauradors, a l’hora que facilita al consumidor les opcions de trobar hortalisses fresques i/o ecològiques. Però a més vol ser un lloc de trobada, amb activitats d’oci que atraguen a visitants dels pobles dels voltants i de la capital per a disfrutar de l’horta i de les propostes de restauració locals; com els mateixos restaurants situats a Roca; Ca Pepico, Ca Xoret o El Casó de Roca.

En principi el mercat serà quinzenal i després de l’estiu es valorarà donar-li una major freqüència. Podeu seguir totes la informació al seu esdeveniment de facebook.

Cartell mercat Meliana

I ara, per fi, arriba el nostre paper, Horta Viva col·laborarà amb la dinamització del mercat i anirem oferint diferents activitats. Per començar el diumenge 26 de març farem la ruta Horta & Tapa on coneixerem una miqueta de la història de Roca-Cuiper, passejarem per la seua horta i tastarem el productes de temporada de l’horta en dos dels restaurants de la localitat. Primer serà en el Restaurant Ca Xoret i posteriorment al Bar-Restaurant del mateix Casó de Roca, als dos llocs tindreu una tapa i una beguda inclosa.

Per apuntar-se cal afanyar-se que queden poques places, podeu fer-ho a través d’aquest formulari.

Horta & Tapa