Des del passat mes d’Agost, Horta Viva ja no és l’empresa responsable de guiar les visites de Refugis i trinxeres i de la La Cartoixa d’Ara Christi a El Puig com venia fent des de 2012. L’ajuntament va decidir traure a concurs públic les visites guiades, i tot i presentar el millor projecte, la influència d’altres factors va fer que una altra empresa fora l’adjudicatària.

Poc més que dir d’açò, els concursos públics són així i es poden guanyar o perdre, i com som optimistes per natura pensem que quan una porta es tanca una altra s’obre.

La Cartoixa d'Ara Christi, un dels conjunts arquitectònic valencians del S. XVI més importants.

La Cartoixa d’Ara Christi, un dels conjunts arquitectònic valencians del S. XVI més importants.

Una vegada dit això volguera posar de manifest que a més de ser unes visites molt atractives i a les que lis teníem gran estima, si per alguna cosa en especial ens sap mal deixar de fer aquestes visites és per l’esplèndid treball que al llarg d’aquests anys ha fet Carme Coch en la Ruta de Refugis i Trinxeres de la guerra civil a la Muntanya de la Patà.

Per la seua fidelitat, Carme ha treballat pràcticament sense falta des de 2012 a 2015, pel seu compromís amb la conservació i recuperació del patrimoni, pel seu aprenentatge constant, per la millora continua… només puc donar-li les gràcies públicament i deixar constància del seu bon treball.

Carme explicant els Refugis i Trinxeres de la Guerra Civil. No arribaren a utilitzar-se en guerra.

Carme explicant els Refugis i Trinxeres de la Guerra Civil. No arribaren a utilitzar-se en guerra.

També vull aprofitar per donar les gràcies a l’Ajuntament del Puig i els seus tècnics per confiar en nosaltres i el bon tracte rebut des del primer dia, així com a tots els treballadors i treballadores que han passat per l’Oficina d’informació turística.

De veres que desitgem que l’aposta que el municipi ha fet pel turisme siga tot un èxit, que tingueu molta sort!

Miquel Minguet
Director d’Horta Viva